Wijzigingsgeschiedenis nu zichtbaar in prestatiegrafiek Google Ads

De update van Google maakt het makkelijker om te zien hoe wijzigingen de prestaties van een campagne beïnvloeden. Gebruikers van Google Ads zullen vanaf nu namelijk de wijzigingsgeschiedenis in campagnes kunnen zien in de prestatiegrafiek (zie afbeelding 1). 

Wijzigingsgrafiek google ads - Online Marketing Bureau Modation
Afbeelding 1: Grafiek wijzigingsgeschiedenis

De wijzigingsgeschiedenis en de prestatiegrafiek worden op één scherm weergegeven. Dat maakt het voor adverteerders makkelijker om direct de impact van veranderingen te zien. 

Wanneer je een daling ziet in het aantal conversies, is deze nu makkelijker te verklaren. Je kunt nu de daling direct koppelen aan wijzigingen die je hebt aangebracht in je campagne. 

Onder de prestatiegrafiek geeft Google nu ook aanpassingen in doelgroeplijsten, doelen en ‘assets’ weer (de laatstgenoemde is alleen voor App campagnes). Hiermee kunnen Google Ads gebruikers makkelijker inzien aan welke verandering zij meer aandacht moeten besteden. 

Nieuwe knop om suggesties te zien voor de verbeteringen van campagnes

Twee maanden geleden lanceerde Google ook al een update die het makkelijker maakt om veranderingen in campagneprestaties te ontdekken. Wanneer er een aanzienlijke verandering in de prestaties van een campagne optreedt, verschijnt er een ‘see explanations’ knop. Wanneer je op deze knop drukt, zie je een korte uitleg van Google Ads waarin zij de meest waarschijnlijke reden voor deze verandering benoemen. Deze ‘see explanations’ knop komt tevoorschijn wanneer er grote veranderingen in prestaties optreden voor impressies, klikken en kosten (afbeelding 2 en afbeelding 3). 

explanations knop - Online Marketing Bureau Modation
Afbeelding 2: ‘See explanations’ knop
Explanations - Online Marketing Bureau Modation
Afbeelding 3: Explanations

Bekijk de wijzigingsgeschiedenis op een overzichtelijke manier

Doordat je nu de wijzigingsgeschiedenis van je campagnes gelijk naast je campagne prestaties kunt zien, is het makkelijker om de impact van veranderingen na te gaan.

Heb jij vragen over het inzien van de wijzigingsgeschiedenis? Neem contact op met Modation!

Bronnen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp