Shopping Showcase-advertenties nu ook in Nederland!

Shopping adverteerders opgelet! Shopping-showcase advertenties zijn vanaf nu ook beschikbaar in Nederland. Deze nieuwe advertentiemogelijkheid in Google Shopping biedt adverteerders een extra mogelijkheid om hun producten aan consumenten te introduceren.

Wat zijn Showcase ads precies?

“Showcase Shopping Ads laat je gerelateerde producten groeperen en samen presenteren om zodoende je merk of bedrijf te introduceren”, aldus Google. De Showcase-ads zijn niet alleen visueel aantrekkelijker dan de traditionele Shopping ads, maar geven  de consument ook een beeld van meerdere van jouw producten voordat ze doorgestuurd worden naar de website. Een klik op een Showcase-ad laat de advertentie namelijk uitklappen om een catalogus van andere relevante producten te tonen. Deze ads verschijnen in het Google Shopping-gedeelte van de resultatenpagina. Er worden dus meerdere producten weergegeven, en pas wanneer op een link in de ad geklikt wordt komt de gebruiker op jouw website terecht.

Wat is het verschil tussen de normale Shopping ads, en de Showcase ads?

Allereerst is er een verschil in doelgroep voor deze ads. Shopping advertenties worden getoond aan mensen die specifieker zoeken en dus al weten wat ze willen. Showcase ads worden getoond aan mensen die nog niet precies weten wat ze willen en gebruik maken van algemene, commerciële zoekopdrachten (zoals ‘zomerjurken’ of ‘nieuwe laptop’). Zij kunnen inspiratie en ideeën opdoen doordat er meerdere producten getoond worden.

Een tweede verschil is dat je bij de Showcase ads niet betaald per klik (CPC; Cost Per Click) maar per interactie (CPE; Cost Per Engagement). Met CPE betaal je als adverteerder wanneer de gebruiker de advertentie uitklapt en deze minstens 10 seconden bekijkt, of als de gebruiker doorklikt naar de website. Je betaalt dus niet voor elke klik op een Showcase-ad, maar alleen als er interactie met de producten plaatsvindt!

Wat zijn de voordelen van Showcase ads?

  • Als adverteerder bepaal je zelf welke producten er getoond worden. Zo kun je ervoor kiezen om de best verkopende producten in een Showcase ad te gebruiken, of misschien laat je potentiële klanten liever de nieuwste collectie producten zien.
  • Meer afbeeldingen. In de Showcase ads kun je meer afbeeldingen laten zien dan in de traditionele Shopping ads. In de Showcase ads zijn de afbeeldingen ook groter! Ze mogen maximaal 1080 bij 566 pixels zijn.
  • Werken goed met generieke zoekwoorden. Mensen die nog niet weten wat ze precies willen als zij op zoek gaan, zullen meer generieke of algemene zoekwoorden gebruiken. Hier kun je als bedrijf gebruik van maken door hen Showcase ads te laten zien. Op die manier kun je deze gebruikers kennis laten maken met jouw merk en producten.

Hoe maak ik een Showcase ad?

Voor het maken van een Showcase ad zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen.

  1. Je hebt de nieuwste versie van Google Adwords.
  2. Je moet voldoen aan Google’s eisen voor het instellen van Shopping campagnes.
  3. De Showcase ads moeten gericht zijn op een land waarin ze beschikbaar zijn. Vanaf nu is dat dus ook Nederland!

Als je aan al deze voorwaarden voldoet, is het maken van je eigen Showcase ad eenvoudig!

Stap 1:

Maak een nieuwe advertentiegroep aan in je Shopping campagne en klik vervolgens op ‘Shopping-showcaseadvertenties’ in plaats van op ‘Shopping-productadvertenties’.

Stap 2:

Geef je advertentiegroep een naam, en kies een bod voor de maximale kosten per interactie (CPE).

Stap 3:

Selecteer welke producten je aan de advertentiegroep wilt toevoegen. Je kunt ook alle producten toevoegen en later met verschillende productgroepen en Showcase ads een onderverdeling maken. Het groeperen van producten is belangrijk om de gebruiker bij een zoekopdracht andere producten te tonen die relevant zijn.

Stap 4:

Nu kun je de Showcase ad in elkaar zetten.

Je kiest hier voor een:

  • Afbeelding (1080 x 566). Dit is de grotere afbeelding die verschijnt bij de zoekopdracht voordat een gebruiker op de advertenties heeft geklikt en als header van de uitgebreide ad. Tip: aangezien in Showcase-ads afbeeldingen een belangrijke rol innemen, investeer in kleurrijke afbeeldingen van hoge kwaliteit!
  • Kop (optioneel, 24 tekens). 
  • Beschrijving (optioneel, 120 tekens).
  • Uiteindelijke URL en zichtbare URL

We raden aan Showcase-ads niet in plaats van maar naast Shopping-ads in te zetten. De Shopping-ads blijven belangrijk voor productspecifieke zoekopdrachten. Gebruik Showcase-ads om de oriënterende zoeker bekend te maken met je bedrijf en producten.


Meer weten over het instellen van Showcase ads, of hulp nodig deze te integreren in een succesvolle Google Ads campagne? Neem dan gerust contact op!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp