Nieuw: Google waarschuwt bij langzaam-ladende webpagina’s

Langzaam ladende pagina's

Een langzaam-ladende webpagina is natuurlijk voor geen enkele websitebeheerder gunstig. Stel je voor dat een ongeduldige internetgebruiker jouw website bezoekt.
De laadtijd van de pagina die de internetgebruiker wil bezoeken is zo lang, dat de gebruiker besluit jouw webpagina te verlaten. Op deze manier loop jij misschien wel conversies mis.

Google gaat je helpen om dit soort problemen te voorkomen. Google verstuurt namelijk via Google Search Console een waarschuwing wanneer je webpagina’s hebt die langzaam laden. De laadtijd wordt gebaseerd op de volgende nieuwe statistieken:

  • First Contentful Paint: Het moment direct na de navigatie naar een webpagina, wanneer de browser de eerste pixels begint te laden op het scherm.
  • Time to Interactive: De tijd totdat de webpagina klaar is om te reageren op de interactie van een gebruiker.  
  • First Input Delay: De tijd tussen de eerste interactie van de gebruiker op de webpagina en het moment dat de browser reageert op deze interactie.

Google geeft een algemene waarschuwing over pagina’s die langzaam laden op jouw website. In Google Search Console kun je vervolgens zien waar op de website het probleem precies ligt.

Maak bijvoorbeeld gebruik van Google Lighthouse, om de kwaliteit van je webpagina’s te verbeteren. Google Lighthouse is een handige tool van Google Search Console die je gelijk vertelt welke webpagina’s, en de precieze delen daarvan, verbeterd kunnen worden. Zorg er ook voor dat de sitemap geüpdatet is zodat Google op de hoogte is van veranderingen op de website.

 

Langzaam ladende pagina - Online Marketing Bureau Modation

Afbeelding 1: Voorbeeld van een waarschuwing

Google geeft met deze waarschuwing websitebeheerders de kans om zo snel mogelijk actie te ondernemen als er wat mis is met hun laadtijd.

Bronnen:
Google Search Console is Sending Warnings About Slow-Loading PagesGoogle Search Console is sending notices for slow loading pages

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp