Adverteren op externe websites

HomeAdverteren op externe websites
 

Adverteren op externe websites

Wist je dat je tot aan 30% van de omzet uit advertenties op externe sites kun halen? Daarbij kun je denken aan websites zoals Marktplaats Admarkt, Facebook, LinkedIn. Ook display (retargeting) adverteren en affiliate marketing kunnen op succesvolle wijze bijdragen aan extra omzet.

Succesvol online adverteren

Net als bij Adwords behaal je meer omzet uit externe advertenties als je structureel AB testen uitvoert. Een voorbeeld van AB testen is het gelijktijdig inzetten van meerdere banners. Na de start vergelijken we de resulaten en optimaliseren de banners om het rendement te verhogen. Daarnaast kan het rendabel zijn om ook response en lead advertentiecampagnes in te zetten.

Werkwijze Modation

 

Vergelijkingssites zijn vanwege de populariteit een goede omgeving voor advertenties van productaanbieders. Voorbeelden van dit soort websites zijn Beslist, Kieskeurig, Kelkoo en Marktplaats Admarkt. Bij vergelijkingssites betaal je meestal op klikbasis. De prijs per klik is onder andere afhankelijk van de concurrentie per productcategorie.

Facebook, Twitter en LinkedIn hebben een groot bereik. Als een organisatie voldoende volgers heeft kan het rendabel zijn om te adverteren op social media.

Productaanbieden kunnen met affiliate marketing zo’n 10-15% van de totale omzet binnenhalen. Dit is een zeer rendabele manier van marketing omdat je via affiliatenetwerken (zoals Tradetracker en Daisycon) op commissiebasis adverteert. Modation helpt bij de selectie van het best passende affiliate netwerk en benadert de affliates met de meeste potientie voor (verdere) omzetgroei.

Naast het displaynetwerk van Google bestaan diverse andere grote en internationale (Real Time Bidding) displaynetwerken. Voorbeelden zijn Facebook Exchange, OpenX Market, Yahoo Right Media, Appnexus en Ligatus. Hierop wordt een enorm (inter)nationaal bereik gerealiseerd bij de grootste websites en uitgevers. Continu optimaliseren we de biedingen op basis van het behaalde rendement. Wanneer (product) retargeting wordt ingezet kan aanvullend bereik worden gerealiseerd bij de doelgroep waarbij nog geen omzet is gerealiseerd.

  • Is de rek uit je website?

  • Tegenvallende resultaten van je online campagnes?

  • Geen vakkennis of simpelweg te weinig tijd?

Vraag nu een kosteloze Google Analytics analyse aan.

Vraag nu een kosteloze Google Analytics analyse aan

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Of wil je een vraag stellen? Laat het ons weten!

We nemen binnen een dag contact met je op!

Naam

Email

Onderwerp

Bericht

Conversie optimalisatie

Met conversie-optimalisatie verhoog je het rendement van de website.

Google Adwords en Facebook cursussen

Eerder genomineerd tot Beste Opleider van Nederland.

Full service online marketing

De tijdsinvesteringen en budgetten zetten we doorlopend in waar de beste kansen liggen.

Kennisoverdracht

We optimaliseren voor je en dragen ook onze kennis over aan jou.

Prestatiegarantie

Bij het overnemen van bestaande activiteiten garanderen we een prestatieverbetering van minimaal 10%.

Tevredenheidsgarantie

We durven te garanderen dat je tevreden bent!